23 d'abril de 2024

Tona es prepara per a la quarta Cronoescalada al castell

Divendres es farà una xerrada sobre ciclisme i diumenge dues pedalades populars

El Ter 14 de setembre de 2011 a les 17:26
El cartell de la prova
El proper cap de setmana Tona ha preparat diverses activitats vinculades a les dues rodes. Les impulsa la Unió Ciclista Tona, que dissabte convoca la quarta edició de la Cronoescalada al castell de Tona memorial Pere Rovira, que s’emmarca dins dels actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Segons el secretari de l’entitat, Carles Costa, volen posar el seu granet de sorra a aquests dies, que s’impulsen des de la Generalitat i els ajuntaments. Costa explica que la Cronoescalada al castell començarà amb les inscripcions, a la plaça Major, dissabte a partir de les 4. A 2/4 de 5 sortirà el primer ciclista, que enfilarà un camí de carro fins a arribar al castell, amb un tram cronometrat de 3 quilòmetres i mig.

A la pàgina web de la Unió Ciclista Tona es poden consultar els detalls i el mapa, on es pot apreciar el fort desnivell. Segons Costa, esperen superar la cinquantena de participants. Les categories estan dividides per edats i n’hi ha tres: fins als 18 a nys; dels 19 als 40 i a partir dels 41.

Abans de la cronoescalada, divendres, ja s’ha programat una xerrada-col·loqui sobre ciclisme Randonneur. Es tracta de curses com la més típica entre París, Brest i París, que tenen un temps limitat per poder-se completar. La xerrada la farà el ciclista David Bonifacia, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tona, a 2/4 de 10 del vespre.

I diumenge, s’han previst dues pedalades populars. La ruta llarga, de 40 quilòmetres, es pot fer en 3 o 4 hores. El recorregut és circular, se surt de l’aparcament de la zona esportiva de Tona a les 8 del matí i es passa per la Guixa, la Miranda, Muntanyola o Collsuspina, per acabar tornant a Tona. La ruta curta està pensada per a les famílies o els menys avesats al ciclisme. És de 9 quilòmetres, comença a les 10 del matí i passa per l’ermita de la Mare de Déu de l’Ajuda.
Etiquetes:
Esports