25 d'abril de 2024

L'osonenc Lluís Vilarrasa i el garrotxí Josep Torrent s'emporten el premi de narrativa de Calldetenes

El premi Jacint Verdaguer de poesia l'ha guanyat Josep Fàbrega amb "Sense parèntesis

El Ter 19 de setembre de 2011 a les 13:33
Foto de família dels premiats
El vigatà Lluís Vilarrasa es va emportar ex aequo el premi de narrativa Armand Quintana, un dels principals dins dels 32ens Premis Literaris de Calldetenes. El guardó el va compartir amb Josep Torrent i "La capsa de galetes", l’altre protagonista de la nit. Vilarrasa va rebre la meitat d’una dotació econòmica important de 3.000 euros, per "El dilema i altres contes",

L’osonenc ha explicat a elter.net que mai no havia guanyat cap premi a Osona, i que li fa una il·lusió especial que porti el nom d’Armand Quintana, "un gran nom de la literatura catalana". Vilarrasa ha situat el conte principal en el context del Seminari de Vic, amb un protagonista basat en vivències reals, encara que no viscudes per ell mateix. Segons Vilarrasa, "sempre és bo partir d’alguna cosa autèntica i amb base real a l’hora d’escriure els relats", encara que posteriorment es pugui "modelar".

El premi Jacint Verdaguer de poesia l'ha guanyat Josep Fàbrega amb "Sense parèntesis", i també suposa la publicació de l’obra i 3.000 euros. El premi de teatre Lluís Solà i Sala, entregat pel mateix intel·lectual osonenc, ha recaigut en el barceloní Marc Artigau, de fet un antic alumne del mateix Solà. Artigau, que també escriu poesia, ha explicat l’original punt de partida, basat en una peculiar relació entre un home de 60 anys i una dona de 30. El premi de teatre Lluís Solà i Sala està dotat amb 2.000 euros.

Pel que fa al vintè concurs de còmic, dotat amb 800 euros, se’l va endur Judit Roma. La publicació de les obres, segons algunes fonts consultades, podria estar en perill a causa de la delicada situació econòmica de l’Ajuntament de Calldetenes.
Etiquetes:
Cultura