26 d'abril de 2024

Jordi Voltes de Sabadell s’emporta el premi Miquel Arimany de poesia de Les Masies de Roda

La convocatòria anual es dedica alternativament a promoure nous valors en narració i en poesia

El Ter 26 de setembre de 2011 a les 18:08
La segona edició del certamen va donar a conèixer el premiat aquest passat dissabte en un acte al monestir de Sant Pere de Casserres. En aquesta edició hi optaven un total de 29 obres provinents de diversos punts de Catalunya. Voltes hi va presentar un poema autobiogràfic titulat "La vida a glops".

Voltes va conèixer el premi per casualitat i confessa no esperava endur-se’l ja que la poesia no és la seva especialitat. El premi consisteix en una part econòmica i en la publicació del treball juntament amb les obres finalistes. La publicació va a càrrec de l’editorial La Busca. Voltes, que a més d’escriure poesia també ha escrit teatre, ha fet traduccions i doblatge, es mostra satisfet del premi. Afirma que l’encoratja a seguir escrivint poesia. Considerava que els seus versos ja "no són actuals però aquest premi m’ha demostrat que sí".

La convocatòria anual es dedica alternativament a promoure nous valors en narració i en poesia. Miquel Arimany va ser un dels escriptors més polifacètics i destacats de la literatura catalana del segle XX, que entre d’altres també va fer la tasca d’editor i va escriure un diccionari i obres gramaticals. La seva vinculació a les Masies de Roda va ser el resultat de les seves estades estiuenques al mas Pla, on reposen les seves cendres, així com a través de les seves freqüents visites a Roda de Ter, on hi tenia parents.
Etiquetes:
Cultura