25 d'abril de 2024

Vic supera per tercer cop aquest estiu el nivell d'ozó troposfèric

L'Ajuntament de Vic assegura que aquesta elevada concentració d’ozó no suposa cap risc per a la salut

El Ter 5 d'agost de 2008 a les 18:45
L’Ajuntament de Vic ha emès un comunicat on reconeix que els nivells de concentració d’ozó a la ciutat són alts. De fet, ahir es va superar el llindar pel qual la ciutat es veu obligada a informar de l’estat de concentració d’ozó a la ciutadania. En el mateix comunicat, però, l’Ajuntament de Vic assegura que aquesta elevada concentració d’ozó no suposa cap risc per a la salut i que el fet d’informar-ne respon al protocol establert en aquests casos.

L’Ajuntament de Vic emet la informació actualitzada de l’ozó a través de la pantalla digital ubicada a l’estació i a través de la pàgina web de l’Ajuntament. El darrer dia amb superació del llindar d’informació de l’ozó troposfèric a Vic va ser el 30 de juny. Amb el què portem d’estiu, només s’han superat el llindar d’informació en tres ocasions.

El fet de respirar una concentració d’ozó de 180 µg/m3 no suposa, en condicions normals, un risc per a la salut. Només les persones més sensibles a la contaminació atmosfèrica, com poden ser els nens, la gent gran i les persones amb malalties respiratòries poden notar molèsties. Com a mesura preventiva, quan pugen els nivells d’ozó s’aconsella no fer esforços físics o practicar esports a l’aire lliure entre les 12 i les 18 h, sobretot si produeixen fatiga o són de llarga durada.
Etiquetes:
Societat