25 d'abril de 2024

La Marxa dels Vigatans incrementarà el nombre de columnes de caminadors

La Marxa dels Vigatans de 2008 homenatjarà al vigatà i compositor musical, Joan Lara

El Ter 6 d'agost de 2008 a les 13:32
La Marxa dels Vigatans espera comptar amb el suport dels veïns de la comarca d'Osona
La vigília de l’Onze de Setembre viurà una nova edició de la Marxa dels Vigatans, que tornarà a recordar el pacte dels antiborbònics contra el govern absolutista de Felip V. La commemoració es produirà recorrent de forma solemne els carrers de la ciutat de Vic.
La novetat d’enguany és l’increment del nombre de columnes de caminadors que provenen de diferents municipis de la comarca d’Osona. A la columna que cada any es va a buscar a l’Ermita de Sant Sebastià, a Santa Eulàlia de Riuprimer, l’organització preveu que se li puguin sumar fins a 15 columnes més i amb persones procedents d’una vintena de poblacions més.

La Marxa dels Vigatans de 2008 homenatjarà al vigatà i compositor musical, Joan Lara, per la seva tascaen la composició de sardanes, com la Dansa de l’Espígol, o per la col•laboració en diferents entitats, com la Creu Roja.

Durant la celebració es farà un acte de record als 100 anys de la bandera estelada. De fet, des de la Comissió 11 de Setembre es considera que que l’adhesió de l’Ajuntament a la Marxa dels Vigatans no hauria de substituir el fet que la senyera onegés des del balcó de l’ajuntament durant la diada.

L’increment del nombre de participants demostra la consolidació d'un acte que, enguany, arriba a la seva sisena edició.
Etiquetes:
Cultura