24 d'abril de 2024

El grup de la Torre d’Oristà, Nyandú, entre els sis semifinalistes del Sona 9

Dels sis semifinalistes a la final en passaran quatre, tres seran escollits per un jurat i un per votació popular

El Ter 3 d'octubre de 2011 a les 11:31
El grup. FOTO: Ikram Bouloum
El grup de la Torre d’Oristà, Nyandú, ha fet un pas més al concurs de maquetes Sona 9, el més important dels Països Catalans, i ja s’ha situat entre els 6 semifinalistes. A més de Nyandú han passat Alls Nous Piquen, Bremen, Llumia, Mar Abella, i The Mamzelles.

Els sis semifinalistes escollits pel jurat hauran de fer diferents proves en una fase que decidirà els quatre finalistes que actuaran al darrer concert del concurs. Roger Orriols, bateria de la formació, destaca que estan molt contents per haver passat una fase més i que el nivell "és molt alt". Destaca també el suport del públic com a fet determinant per haver arribant fins aquí.

Ara els grups han de passar dues proves més. D’una banda han fer una actuació en format acústic als estudis d'iCat fm que s'emetrà al programa setmanal Sona 9 que es fa en directe els diumenges a les 9 del vespre, i de l’altra enregistrar una cançó original als estudis Bucbonera Records de Caldes de Montbui amb Miqui Puig. Abans d’arribar a la semifinal el grup va haver de versionar un poema i defensar el seu directe. En el seu cas van actuar al MMVV. Segons Orriols, va ser un dels millors concerts que han fet.

Dels sis semifinalistes a la final en passaran quatre, tres seran escollits per un jurat i un per votació popular. Els concerts acústics i les gravacions a l'estudi dels grups es podran escoltar al "web":http://www.sona9.cat del Sona 9. Les votacions es realitzaran del 24 al 28 d'octubre. La final serà el 14 de novembre a la sala Bikini de Barcelona, just després d'haver fet una última prova de directe i posada a escena, a les Cases de la Música Popular.
Etiquetes:
Cultura