26 d'abril de 2024

Empreses turístiques de la Vall de Sau i el Collsacabra demanen el soterrament de la MAT

El consorci considera una contradicció que es faci passar la MAT per un territori protegit per les administracions

El Ter 6 d'agost de 2008 a les 18:47
Imatge d'arxiu de la Vall de Sau
El Consorci per a la Promoció Turística Vall de Sau-Collsacabra en una carta enviada a diverses administracions públiques mostra la preocupació i el malestar de les empreses privades del sector turístic i l'oci per l’impacte paisatgístic negatiu que podria tenir la construcció de la línia elèctrica MAT per les Guilleries.
La carta, signada pel president del consorci Josep Oriol Tafanell, exposa la situació i proposa el soterrament de la línia aprofitant l’imminent desdoblament de l’Eix Transversal.

El consorci considera una contradicció que es faci passar la MAT per un territori protegit per les administracions. El territori de la Vall de Sau-Collsacabra en el últims anys degut a la recessió en l’agricultura i les seves poques perspectives de futur, han reconduït part de les seves activitats cap al sector turístic i de l’oci. Tafanell comenta que hi ha molts empresaris que han invertit molts diners en negocis de turisme, sovint ajudats per les administracions i que ara, aquests ja comencen a tenir anul•lacions de reserves degut al pas de la MAT per part d’aquests negocis de turisme que depenen del paisatge.

Per aquests motius les empreses privades del sector turístic sol•liciten reconduir el projecte cap a un soterrament total. La carta ha estat enviada al Conseller d’Economia, Antoni Castells, al president de la Generalitat José Montilla, al conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, al president de la diputació, al consell comarcal d’Osona i als set alcaldes que formen part del consorci. Ara s’està l’espera de rebre alguna resposta.
Etiquetes:
Societat