25 d'abril de 2024

Sant Julià obre la convocatòria per accedir a pisos de protecció ofcial amb un lloguer de 121 euros al mes

La mesura més important és el reajustament dels preus de lloguer

El Ter 28 d'octubre de 2011 a les 14:06
Una imatge de la promoció pública de Sant Julià de Vilatorta
La promoció d’habitatge protegit del carrer Anna Xica de Sant Julià de Vilatorta és la primera d’Osona que es beneficia del pla de xoc per adjudicar els habitatges buits que impulsa la Generalitat. El pla contempla una rebaixa substancial en els preus dels lloguers.

En el cas de Sant Julià s’ha obert convocatòria per accedir a 5 habitatges d’una i dues habitacions i una superfície de 36,4 metres quadrats a 38,50. Els preus mensuals d’arrendament són de 121,8 euros a 165,5 euros, segons les seves característiques. Per tal de poder-hi accedir cal estar empadronat a Sant Julià de Vilatorta, preferentment amb una antiguitat de més de dos anys.

Joan Carles Rodríguez, l’alcalde de Sant Julià, explica que des del passat mes de juny el consistori ja ha estat treballant per accelerar el procés. D’aquesta promoció ja es van adjudicar quatre habitatges a través d’un procés d’urgència gestionat pels serveis socials de l’Ajuntament. La convocatòria està oberta des del passat 17 d’octubre i fins el 18 de novembre. Les bases es poden consultar a través del web de l’ajuntament.

En total, a la comarca d’Osona hi ha 148 pisos construïts per la Generalitat de Catalunya que en aquest moment són buits. Això suposa un 12,3% del total del parc públic d’habitatges que gestiona l’Agència a Osona, que és de 1.200. El rànquing l’encapçala Torelló, amb 55 pisos públics desocupats. Amb aquest Pla de xoc es vol donar sortida a un dèficit històric en matèria d’habitatge i acabar així amb els pisos buits administrats per la Generalitat, que en els darrers anys s’han gairebé triplicat. La mesura més important és el reajustament dels preus de lloguer.
Etiquetes: