25 d'abril de 2024

Un grup de suport al pres Amadeu Casellas es concentra a Vic per demanar el tercer grau

La plataforma de suport diu que 'no hi ha temps' per resoldre el recurs i que això és 'una condemna a mort'

El Ter 12 d'agost de 2008 a les 15:00
Uns quants dels concentrats, sostenint una pancarta
El Grup de Solidaritat amb l’Amadeu Casellas ha aconseguit aquest migdia reunir-se breument amb la jutgessa Erika López, que és qui porta el cas de l’osonenc Amadeu Casellas, empresonat des de fa 22 anys i en vaga de fam des de fa més de 50 dies. Els representants del Grup de Solidaritat amb l’Amadeu Casellas han sortit pessimistes de l’encontre amb la jutgessa, que s’ha produït a la mateixa sala del jutjat penal de Vic.

Segons el Grup de Solidaritat, la jutgessa, que ha al·legat que es troba al servei de l’imperi de la llei, ignora el delicat i deteriorat de salut en què es troba Amadeu Casellas, fruit de la vaga de fam que duu a terme per reclamar el tercer grau penitenciari i poder passar, així, les jornades diürnes fora de la presó. Una de les membres del Grup de Solidaritat amb l’Amadeu Casellas, Roser Iborra, assegurava després de la trobada que l’actitud de la jutgessa està condemnat a mort al pres de Tona.

Els representants del Grup de Solidaritat amb l’Amadeu Casellas, han arrencat de la jutgessa la promesa de pronunciar-se urgentment sobre el recurs d’apel·lació que va presentar l’advocada de Casellas, després que la sol·licitud inicial del tercer grau penitenciari fos desestimada. No obstant, el Grup és recelós d’aquesta urgència, ja que tot just avui la jutgessa s’ha reincorporat de les seves vacances, malgrat tenir pendent de tancar aquest cas, on hi ha implicada una persona en vaga de fam. La mare d’Amadeu Casellas, Pepita Ramon, que també ha estat present a l’encontre, assegurava que el seu fill ja ha pagat amb la justícia, i que ara és aquesta qui té un deute amb l’osonenc.

El Grup de Solidaritat ha entregat a la jutgessa un manifest on es reclama el seu alliberament i on es denuncia el compliment encadenat de penes que ha patit Caselles. Prèviament a l’encontre amb la jutgessa, el Grup de Solidaritat amb l’Amadeu Casellas havia convocat un acte de protesta, que ha comptat amb la presència d’una quinzena de persones.

Amics i familiars d´Amadeu Casellas analitzen la documentació a entregar a la jutgessa sota l´observació d´un agent

Imatge la pancarta que ha mostrat el grup de suport

Etiquetes:
Societat