25 d'abril de 2024

S'intensifica el ritme de desguàs a Sau i Susqueda

L’embassament de Sau es troba al 82% de capacitat, i el conjunt Sau-Susqueda està al 91%

El Ter 17 de novembre de 2011 a les 18:30
Les copioses pluges dels últims dies han provocat que s’hagin de fer més desembassaments al pantà de Sau i Susqueda per tal d’evitar riscos de riuades. L’Agència Catalana de l’Aigua ha intensificat el ritme de desguàs per controlar que riu avall no es produïssin inundacions.

Enrique Velasco, cap del Departament de gestió de Recursos Hídrics de l’ACA, explica que s’han estat alliberant 60 metres cúbics per segon, quan el més habitual és que se’n deixi anar 8 o 10 vegades menys.

A més de dosificar les sortides d’aigua de l’embassament, s’ha anat incrementant de manera controlada l’aportació d’aigua al riu Ter. Segons Velasco, Sau i Susqueda estan en situació d’abundància, per sobre la mitjana de l’última dècada, però menys que durant el 2010.

L’embassament de Sau es troba al 82% de capacitat, i el conjunt Sau-Susqueda està al 91%, amb 364 hectòmetres cúbics. La previsió meteorològica torna a indicar pluges, i a hores d’ara l’ACA ja està avaluant com pot afectar això el terreny, ja molt humitejat.
Etiquetes:
Societat