25 d'abril de 2024

El Circ Ozó aixeca la carpa a Sant Bartomeu del Grau

Està previst que cada any es renovi l’espectacle per tal d’estar en gira 10 mesos visitant unes 30 ciutats

El Ter 13 d'agost de 2008 a les 20:22
Imatge de la carpa a mig aixecar
Sant Bartomeu del Grau ha canviat la fesomia ja que des d’avui una carpa de circ s’alça la municipi. Es tracta d’un nou circ català, el Circ Ozó. Aquesta tarda s’ha fet l’elevació de la carpa, el que suposa simbòlicament l’estrena del cric. La iniciativa de muntar un circ va sorgir el passat 2006.

Els tres socis de Circ Ozó, Enrico Tomba, Oleh Mihal i Ricard Panadès, van decidir aixecar de bell nou un projecte de circ contemporani en carpa. La intenció és contribuir al rellançament d’aquest sector. El conveni amb l'ajuntament estableix instal·lar la seva base d'operacions en aquesta població osonenca durant cinc anys.

La carpa i tota la gran logística que l’acompanya estan pràcticament a punt. La imatge és innovadora i molt suggerent: es tracta d’una carpa de 29m de diàmetre totalment rodona i amb una cúpula quadrada. La grada, especialment concebuda per l’Ozó, pot acollir 600 persones. De fet, la instal•lació està inspirada en les fantasies futuristes i ingènues dels anys 50 del segle passat. També els colors utilitzats, en la gama del verd, són poc freqüents en el món del circ i projecten una estètica innovadora.

Després de l’estiu està previst que comencin els assajos del que serà el primer espectacle, serà un espectacle de circ contemporani que portarà per nom Planeta Zó.

Està previst que cada any es renovi l’espectacle per tal d’estar en gira 10 mesos visitant unes 30 ciutats escampades per tota la geografia. Aquest cap de setmana però ja hi tindran lloc dues activitats emmarcades en la festa major de Sant Bartomeu. Es tracta d’un cinema al a carpa i un espectacle infantil. Dissabte hi haurà jornada de portes obertes per conèixer totes les instal•lacions del circ.

Imatge de la pista

Imatge d'alguns dels camions que formen part del circ

Els tres promotors del nou Circ Ozó, Oleh Mihal, Enrico Tomba i Ricard Panadès (d´esquerra a dreta)

Etiquetes:
Cultura