23 d'abril de 2024

La fira de l'avet d'Espinelves fa rècord de visitants

La despesa s'ha mantingut en els avets i ha baixat en la resta de productes

El Ter 12 de desembre de 2011 a les 13:40
Una imatge de la fira
La fira de l’avet d’Espinelves ha pogut complir les previsions optimistes del consistori i superar els 80.000 visitants. Segons els organitzadors, les vendes en general han baixat, malgrat que els públic ha estat més nombrós.

Les dades del recompte les ha facilitat el president del Patronat de la fira de l’avet Espinelves, Jordi Geli, qui assegura que són xifres fiables perquè les calculen en base als tiquets d’aparcament. La xifra, superior a darreres edicions, s’ha degut sobretot al fet que la fira s’hagi escaigut "en un pont tan llarg".

A banda de les tradicionals parades d'arbres, a la fira també hi havia gran varietat de productes naturals i artesanals com embotits, formatges o torrons. Enguany hi havia instal·lades més de 80 parades, vuit de les quals eren d'avets de Nadal. Les parades d'avets les gestionen productors locals i els preus s’han mogut entre els 15 euros i els 50. Segons Geli, la crisi s’ha notat en les despeses que han fet els visitants, que es mantenen en el cas dels avets. En canvi, detecten que la gent s’ha gastat menys en tota la resta de productes.

La fira va començar dissabte dia 3, i com és habitual en alguns moments ha col·lapsat els carrers d'aquest petit municipi osonenc de poc més de 200 habitants. Els millors dies van ser dimarts 6 i dijous 8.
Etiquetes: