25 d'abril de 2024

Es reformula la campanya Cagum el Pare Noel

La campanya consisteix a recuperar la figura del tió com a resposta a l’excessiva presència del Pare Noel

El Ter 16 de desembre de 2011 a les 17:12
El Casal Català de la Vall del Ges, La Desperta, reformula aquest any la campanya Cagum el Pare Noel. La novetat d’aquest any és que els tions que es faran durant els tallers seran per penjar als balcons com a decoració nadalenca. L’entitat ha cregut convenient canviar-ne el format.

Des del 2001 s’han fet tions i a hores d’ara bona part de les persones dels pobles on es fan els tallers ja han tingut l’oportunitat de fer-se el seu propi tió. Veient que la figura del Pare Noel té molt protagonisme, encara, als balcons de moltes cases s’ha apostat pel canvi.

La campanya consisteix a recuperar la figura del tió com a resposta a l’excessiva presència del Pare Noel com a personatge de referència a les festes de Nadal. Després d’11 anys de campanya, Núria Sellarès, membre de La Desperta, valora positivament la feina feta. Destaca com a bones pràctiques, per exemple, el fet que molts pobles reparteixin tions gegants a diverses places. El tallers que es portaran a terme a Torelló o Sant Vicenç ajudaran a elaborar un tió per penjar als balcons.

Dins la campanya d’aquest any es col·locarà també un tió gegant a la plaça de la Vila de Torelló. Els tallers es faran el dissabte dia 17 a Sant Vicenç de 2/4 de 5 a 2/4 de 7 de la tarda en el marc dels actes del Mercat de l’Avet, i el dissabte 24 a Torelló a la plaça de la Vila de 2/4 d’11 a la 1 del migdia.
Etiquetes:
Societat