24 d'abril de 2024

El Síndic de Greuges torna a estudiar la problemàtica de les pudors a Santa Creu de Jutglar

L'alcalde d’Olost es reunirà un cop més amb representants del Departament de Territori i Sostenibilitat

El Ter 9 de gener de 2012 a les 13:43
La planta de compostatge de l'empresa Fumanya genera malestar als veïns de Santa Creu de Jutglar
El Síndic de Greuges reobrirà aquesta setmana el seguiment del cas de les pudors de la planta de compostatge de l’empresa Fumanya al nucli de Santa Creu de Jutglar, a Olost. El Síndic ja havia seguit la problemàtica i el 2010 va emetre un informe en què suggeria el cessament temporal o parcial de la planta fins a la resolució dels problemes de pudors.

Aquesta setmana, i amb la situació encallada en el mateix punt que el 2010, assessors del Síndic de Greuges treballaran amb l’Ajuntament d’Olost per tal d’estudiar noves vies jurídiques a aquest cas, que és un exemple clar de contaminació odorífera.

L’alcalde d’Olost, Josep Maria Freixanet, confia que aquesta nova intervenció del Síndic de Greuges de Catalunya serveixi d’altaveus als municipis i veïns afectats.

Des que la planta de compostatge de l’empresa Fumanya s’instal.là l’any 2000, les queixes dels veïns de Santa Creu de Jutglar i d’altres nuclis del Lluçanès per la pudor i les males olors sofertes han estat contínues.

Malgrat algunes millores assolides per l’empresa, les pudors han continuat sent persistents i les diverses parts implicades no han arribat a trobar una solució per tal de posar-hi fi.

Sigui com sigui, al llarg d’aquesta setmana o de la vinent, l’alcalde d’Olost es reunirà un cop més amb representants del Departament de Territori i Sostenibilitat per tal de discutir sobre el futur de la planta de compostatge i aclarir quines solucions es poden prendre.

Aquest és un cas que exemplifica un buit de la legislació en matèria de contaminació odorífera. Davant l’encallament de la situació, són diverses les veus que sol.liciten el tancament d’aquesta planta de compostatge de Santa Creu de Jutglar. L’última ha estat la de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, que en el ple del passat mes de desembre va aprovar per unanimitat una moció que reclamava la clausura de la planta.
Etiquetes: