23 d'abril de 2024

Milers de persones gaudeixen de la festa dels Tonis de Taradell

Unes 400 persones, més de 100 carros i uns 250 animals es van passejar pels carrers de Taradell

El Ter 16 de gener de 2012 a les 12:18
Alguns dels participants
La festa dels Tonis de Taradell va aplegar durant el passant dels Tres Tombs d’aquest diumenge milers de persones en el que va ser el primer passant després de que la festa fos declarada Festa d’Interès Nacional. Unes 400 persones, més de 100 carros i uns 250 animals es van passejar pels carrers de Taradell mostrant un any més l’important patrimoni recuperat per part de la comissió.

Josep Presseguer, president de la comissió, destacava en una entrevista al Passa Volant de Ràdio Manlleu, la gran participació i la recuperació dels carregaments dels avantpassats.

Presseguer destaca que de cara a properes edicions no volen créixer en quantitat de carros, sinó ser capaços d’anar-hi afegint elements que expliquin les diferents maneres de treball dels animals o les diferents tipologies de carro. Un dels projectes amb el que es treballa és amb la reproducció d’un casament de pagès. Segons Presseguer, es podria veure "en un parell o tres d’anys". Un altre dels reptes és també pujar un grau més en el reconeixement oficial de la festa.

Pel que fa a les novetats, en aquesta edició es va celebrar una trobada d’autocaravanes que va superar expectatives comptant amb la participació de 250 vehicles, el que suposa unes 800 persones. A més, també s’ha creat la figura del "Toni d’Honor’ que vol ser un reconeixement a una persona, empresa o associació d’Osona que difongui els elements patrimonials de la cultura rural. La distinció es va concedir a l’empresa Casa Tarradellas. El passant va comptar amb la presència del portaveu del govern, el taradellenc Francesc Homs, qui també va portar un carro durant el passant.
Etiquetes:
Cultura