24 d'abril de 2024

Balenyà inaugura l'escola bressol malgrat l'impagament de la Generalitat

El consistori de Balenyà no ha rebut les transferències acordades amb la Generalitat

El Ter 23 de gener de 2012 a les 13:35
Imatge exterior d'El Roc Petit, l'escola bressol de Balenyà
Tot i que el Roc Petit, l’escola bressol municipal de Balenyà, es troba en funcionament des del passat 12 de setembre, no va ser fins aquest passat dissabte quan se'n va fer la inauguració. Va ser un acte amb un marcat accent econòmic, en el qual es va recordar la gestació econòmica d’aquesta infraestructura educativa, que ha suposat una inversió d'1,3 milions d'euros per part de l’Ajuntament de Balenyà.

En canvi, el consistori de Balenyà no ha rebut les transferències acordades amb la Generalitat per completar el finançament de l’escola bressol. Aquestes aportacions, de prop d’un milió d’euros, les havia de realitzar la Generalitat a través del Departament d’Ensenyament i del PUOSC, el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya.

Aquest impagament per part de l’administració catalana ha obligat al consistori de Balenyà a sol.licitar un préstec, amb els interessos que això suposa, de 900.000 euros per poder garantir el pagament dels venciments a la constructora.

A banda de la problemàtica del finançament, l’altra preocupació de l’Ajuntament de Balenyà en relació a la nova escola bressol és la seva ocupació. Des del propi consistori existeix el temor que la capacitat de l’equipament sigui molt superior al nombre real d’infants que en els propers anys acabaran sent inscrits a El Roc Petit.

Sigui com sigui, la inauguració de l’escola bressol El Roc Petit de Balenyà va coincidir amb el 35è aniversari de la inauguració d’El Gra d’Or, l’antiga escola bressol que es trobava gestionada per l’associació Amics de Balenyà i que va desaparèixer amb la finalització del curs passat.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu