26 d'abril de 2024

El Bisbat de Vic destitueix el rector de Sant Hipòlit de Voltregà

A partir d'aquest diumenge, Castellet deixarà de ser rector de les parròquies del Voltreganès

El Ter 31 de gener de 2012 a les 17:42
ACN - El Bisbat de Vic ha decidit destituir el rector de Sant Hipòlit de Voltregà, Jordi Castellet, per haver invertit 200.000 euros en pagarés a l'empresa Nueva Rumasa, que va fer fallida. El rector deixarà el càrrec diumenge que ve i ha demanat disculpes en una carta de comiat que ha publicat al seu blog.

A la carta, el mateix Jordi Castellet s’acomiada i reconeix l'acció com a "fallida i massa arriscada". Una part dels diners que va invertir el rector eren de la parròquia i Castellet va fer l'operació sense el permís del bisbat. "Segur que tot no ho he fet bé i demano mil disculpes i mil perdons quan algú s'hagi pogut sentir malament al meu costat, en un compromís o en una situació difícil d'explicar", relata Castellet al seu blog. Jordi Castellet fa 14 anys que és rector de les parròquies de Sant Hipòlit, Sant Esteve de Vinyoles, Sant Marcel de Saderra i Sant Genís d'Orís.

A partir d'aquest diumenge, Castellet deixarà de ser rector de les parròquies del Voltreganès després de ser destituït pel bisbe de Vic. El rector va invertir l'any passat 200.000 euros en pagarés a una de les empreses de Nueva Rumasa, que va entrar en fallida. Aquesta inversió la va fer sense el consentiment del Bisbat de Vic i una part dels diners provenien de la parròquia de Sant Hipòlit. Tanmateix, Castellet, de 42 anys, ha afirmat que "de totes maneres, els industrials hauran cobrat la totalitat de les factures en el moment en què el bisbat aboni la subvenció que ens havia promès i el deute restant serà assumible".
Etiquetes:
Societat