26 d'abril de 2024

L'incendi dels sis autobusos de Vic ha estat fortuït, segons els Mossos d'Esquadra

La policia científica ha determinat com a causa ha estat el creuament en la bateria d'un dels vehicles

El Ter 20 d'agost de 2008 a les 18:04
La policia cientifica ha pres mostres durant tot el matí
Els especialistes de la policia científica de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra han estat analitzant durant tot el dia els autocars que han quedat malmesos per les flames aquesta matinada a l'aparcament de l'estació d'autobusos de Vic. La primera inspecció ocular tècnico-policial apunta al creuament en la bateria d'un dels vehicles com a causa de l'inici de l'incendi en què finalment han resultat afectats 5 vehicles més.

Un cop determinat que l'origen del foc ha estat només en un punt, l'anàlisi policial conclou que les flames s'han estès a partir d'aquí a la resta de vehicles que es trobaven al costat. Aquesta primera valoració de la policia científica dels Mossos d'Esquadra es basa en els danys observats en la bateria d'aquest primer vehicle on s'ha iniciat l'incendi i en la direcció del foc que ha afectat la resta.

La Policia de la Generalitat ha treballat en comunicació permanent amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i l'ajuntament de Vic.

Recordem que sis autobusos de l'empresa Sagalés de Vic han quedat completament calcinats al pàrquing exterior de l'estació general d'autobusos aquesta matinada. L'avís d'incendi s'ha donat a dos quarts de 2 de la nit i tres dotacions dels Bombers han treballat al lloc dels fets. Una hora més tard, el foc ja estava controlat.

Molts dels veïns de la zona estan de vacances, però els que han pogut ser testimonis de l'incendi asseguren que les flames arribaven a l'alçada del quart pis de l’edifici Mil•lenari, que hi ha al davant de l'estació d'autobusos de Vic, al carrer Pare Gallissà.

Els vehicles eren tres autobusos petits, de 45 places, i tres de grans, de 100 places. Un comunicat emès per l'empresa Sagalés explica que va ser el responsable de l'estació qui, de matinada, va alertar els bombers de seguida que va veure el foc des de la consergeria, però que no va veure com es va originar. Sagalés ha assegurat però que tots els trajectes estan garantits i que el servei no quedarà afectat.

Noticia anterior de l'incendi

Etiquetes:
Sostenibilitat