24 d'abril de 2024

La música s'incorpora a les reflexions silencioses contràries a la MAT del col·lectiu Nova Energia

No fa res més que accentuar la voluntat de Nova Energia de manifestar-se amb un tarannà propi

El Ter 22 d'agost de 2008 a les 13:30
El silenci és una manera de manifestar-se, segons els membres de Nova Energia
El col•lectiu Nova Energia ha incorporat en les darreres setmanes la música a les sessions de meditació que, des de juliol, s’estan duent a terme a les bases de les torres 37 i 38 de la MAT, ja alçades en el terme municipal de Sant Martí de Centelles.
Així doncs, i a les dobles sessions diàries conegudes com a contempla-accions que tenen lloc a tres quarts de vuit del matí i a tres quarts de vuit del vespre, l’entitat ha decidit afegir actuacions musicals en directe, que tenen lloc cada divendres d’agost a la nit.

De fet, per aquest divendres, hi ha previst el recital del cantautor Javi Garcia. Amb aquesta actuació, la programació d’activitats de l’entitat Nova Energia torna a la normalitat, després que aquesta quedés parcialment alterada després que part de l’equipament previst per dur a terme les sessions desaparegués.

La incorporació de música a les vetllades de contempla-accions, que consisteixen en trobades de mitja hora de silenci, no fa res més que accentuar la voluntat de Nova Energia de manifestar-se amb un tarannà propi.

Així doncs, i mentre la secció osonenca de la Plataforma NO a la MAT aposta per accions de caire popular i mediàtic, Nova Energia opta pel silenci i la meditació com a crítica espiritual. Ambdues entitats, però, coincideixen en el fet que han creat espais d’activitat just al costat de les torres elèctriques -Nova Energia a Sant Martí de Centelles, la Plataforma No a la MAT a Folgueroles- que s’estan alçant per construir la MAT.
Etiquetes: