25 d'abril de 2024

Els Mossos detenen un home “in fraganti” mentre furtava canals de coure a Sant Quirze de Besora

Cada canal està valorada al voltant dels 3.000 euros

El Ter 14 de març de 2012 a les 16:46
Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Osona van detenir el dia 13 de març un home de 20 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Ripoll, com a presumpte autor d’un delicte de furt. Els fets van passar als volts de la una de la nit del 13 de març, quan un veí va avisar per telèfon als mossos que estava veient dues persones enfilades a la teulada d’una nau industrial robant material, entre el camp de futbol i el CAP de la localitat.

Els mossos es van adreçar al lloc ràpidament i, en atansar-se a la nau industrial, van sentir sorolls per la part posterior. En apropar-se, van veure dues persones manipulant material al terra. Els homes van fugir fent cas omís a les ordres dels agents, que els seguien i els comminaven a aturar-se.

El seguiment va acabar a la llera del riu, on els mossos van interceptar un dels homes que va acabar detingut. Es va comprovar l’exterior de la nau i es van trobar dues canals de coure arrencades de la teulada de les instal·lacions. Les canals mesuraven entre 12 i 15 centímetres d’amplada i gairebé 40 metres de llarg. Una d’elles ja estava plegada i preparada per endur-se-la.

Segons consta a la denúncia interposada pel propietari de la nau, cada canal està valorada entre 3.000 i 4.000 euros. La canal doblegada és totalment inutilitzable pel seu estat, i només pot ser venuda com a ferralla.

L'home ha passat aquest dimecres a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Vic, que ha decretat la llibertat amb càrrecs.

Cal remarcar i destacar la col·laboració dels ciutadans que permet, en casos com aquest, que els agents arribin ràpidament al lloc on es cometen aquests fets il·lícits i enxampar els autors "in fraganti".
Etiquetes:
Sostenibilitat