26 d'abril de 2024

Veïns de Sant Hipòlit recullen signatures contra la instal·lació d'antenes de telefonia a la Font de la Sala

Coincideix amb els dèficits de cobertura de telefonia mòbil que des d’inicis d’agost arrossega Sant Hipòlit de Voltregà

El Ter 26 d'agost de 2008 a les 14:18
La Font de la Sala és l'escenari on l'Ajuntament vol traslladar les noves antenes
Un grup de veïns de Sant Hipòlit de Voltregà ha engegat una campanya de recollida de signatures per aturar la instal•lació d’unes noves antenes de telefonia mòbil a la zona de la Font de la Sala, un dels punts emblemàtics d’esbarjo del municipi.

Des del grup veïnal, que ha declinat que es publiquessin les seves declaracions, s’assegura que l’objectiu d’aquesta iniciativa no és impedir la instal•lació de les antenes, sinó canviar l’emplaçament escollit per una zona de la perifèria de Sant Hipòlit que no estigui urbanitzada.
L’alcalde de Sant Hipòlit, Xavier Vilamala, ha assegurat a ELTER.net que el consistori està obert a escoltar les propostes dels veïns, malgrat s’han de tenir en compte les limitacions que té el municipi.

Des de l’Ajuntament de Sant Hipòlit, aquesta iniciativa veïnal s’observa amb certa perplexitat, ja que el projecte de canviar la ubicació de les antenes tot just es troba a la seva fase inicial. De fet, aquestes antenes actualment es troben a la plaça Catalunya, al centre del nucli. L’Ajuntament, i davant les dificultats en noves infraestructures que té el nucli de Sant Hipòlit fruit de la seva orografia, ha impulsat aquest canvi d’ubicació, al qual només s’hi ha afegit, de moment, la companyia telefònica Orange.

Tot plegat, coincideix amb els dèficits de cobertura de telefonia mòbil que des d’inicis d’agost arrossega Sant Hipòlit de Voltregà, on problemes tècnics de la companyia Movistar han deixat sense cobertura diferents àrees de Sant Hipòlit i, també, de Les Masies de Voltregà.

Malgrat els tècnics de la companyia ja han visitat les instal•lacions, des del consistori es desconeix fins quan perduraran els problemes.

Per la seva part, l’Oficina Mòbil al Consumidor serà durant la primera setmana d’octubre a Sant Hipòlit i a Les Masies per tal que els veïns que s’han vist perjudicats per la companyia Movistar puguin efectuar les seves queixes.
Etiquetes: