Roger Puigbò és segon a la mitja marató de Lisboa

Rafa Botello es va haver de retirar per una punxada

El Ter 30 de març de 2012 a les 08:17
El podi, amb Roger Puigbò a la part esquerra de la imatge
El passat diumenge 25 de març es va disputar a Lisboa la 22a edició de la multitudinària Meia Maratona. Ja des de la sortida, un grup integrat pel suís Frei, el sudafricà, el britànic i els tres catalans Botello, Madera i Puigbò, van anar distanciant-se de la resta de corredors però el mal estat del ferm i el fort ritme imposat va anar reduint el grup.

De de bon primer va ser el manlleuenc Rafa Botello qui es va haver de retirar quan havia fet només el primer quilòmetre, per una punxada. De mica en mica, després de diverses alternances en el cap de cursa, el britànic es va escapar i els perseguidors van quedar reduïts al suís i als dos catalans.

Finalment, en David Weir entrava primer a la meta, establint un nou rècord de la prova, amb un temps de 43m 41s, a continuació entraven a l’esprint en Roger Puigbò amb 44m 50s i Heinz Frei amb 1 segon més. La quarta plaça ha estat per en Jordi Madera (46m 33s) i la cinquena pel sudafricà Schabort que ha entrat 29s més tard.

En categoria femenina les tres primeres places han estat per a les corredores suïsses, Manuela Schar 55m 24s, Sandra Hager 58m 46s i Patricia Keller, 1h 01m 18s.

La prova va comptar amb una de les més nodrides participacions d’atletes en cadira de rodes d’ençà que, fa 14 anys, es va introduir aquesta categoria. Més d’una desena de països d’arreu del món hi eren representats per prop d’una quarantena d’atletes.

La presència del britànic David Weir, del sud-africà Krige Schabort, de l’australià Brett Mc Arthur i del suec Pierre Samuelsson va contribuir a incrementar el ja alt nivell competitiu amb què compta aquesta prova, dominada habitualment pels corredors suïssos i catalans.