25 d'abril de 2024

Irene Canudas, Raquel Santanera i Alícia Osorio guanyen el primer Premi de Narrativa Jove del Ter

Aquest nou premi té com a objectiu promoure i facilitar l'accés a la cultura i les formes d'expressió juvenil

El Ter 1 de setembre de 2008 a les 12:45
Raquel Santanera, Irene Canudas i Alícia Osorio van ser les premiades
Irene Canudas i Raquel Santanera en categoria juvenil i Alícia Osorio en adults han estat premiades en la primera edició del premi de Narrativa Jove del Ter convocat per l'Ajuntament de Manlleu. Canudas ha obtingut el primer premi en la categoria juvenil amb l'obra 'Camí de terra'. En aquesta categoria s'ha concedit un accèssit a 'Quan sonava Mad World' de Santanera.

En adults, el jurat ha declarat desert el premi, però ha concedit un accèssit a Osorio pel text 'Res està per fer'. En aquesta primera edició dels premis s'hi han presentat sis treballs (cinc en categoria juvenil i un únic treball en adults). El veredicte es va fer públic dissabte a l'Embarcador del Ter.

La creació d'aquests nou premi té com a objectiu promoure i facilitar l'accés a la cultura i les formes d'expressió juvenil. A més vol fomentar l'ús social de la llengua catalana entre les persones joves. El jurat d'aquesta primera edició valora 'molt positivament' la creació d'aquests premis i 'convida el jovent' a participar en la segona convocatòria.

El jurat d'aquesta primera edició estava format per Montserrat Llorens, de l'Escola d'Adults de Manlleu, Anna Miralpeix, tècnica de cultura municipal, Teresa Puntí, en representació de la Universitat de Vic, Núria Silvestre com a responsable de la Biblioteca de la població, Sergi Oliva, poeta de Manlleu i pel professor Pep Bas.

En l'acte d'entrega es va fer una lectura de poemes, a més de la interpretació musical d'algunes cançons amb Carla Berrocal, Gerard Gómez i Ariadna Dot.
Etiquetes:
Cultura