24 d'abril de 2024

Una exposició fotogràfica mostra, a Vic, les missions quirúrgiques de metges catalans al Txad

Les fotografies de la reportera gràfica Fina Sensada, fugen del vessant més dur i aposten pel costat amable

El Ter 1 de setembre de 2008 a les 13:41
La mostra ja havia passat abans per l'Hospital General de Vic
Mans que curen. Són les que tenen els voluntaris dels equips quirúrgics catalans i espanyols que, dues vegades a l’any, fan expedicions humanitàries al Txad que han ajudat milers d’infants. Per aquest motiu, aquest és el títol de l’exposició que, a partir d’aquest dilluns ja es pot veure al centre comunitari del Remei, a Vic.

Es tracta d’una mostra que reflecteix, a través d’una seixantena de fotografies, la intervenció humanitària d’aquests cirurgians, anestesistes i altres professionals. Darrere les seves missions hi ha una entitat, l’Associació Humanitària de Solidaritat. El seu president, el doctor Ferran Fonseca, fa més de 15 anys que viatja fins al Txad per poder alleujar seqüeles, especialment d’infants, que els impedeixen portar una vida normal. Ell mateix explica que el projecte va originar-se durant els anys 80, a mans d’un monjo caputxí.

Amb la incorporació de la cirurgia, a més de l’ortopèdia, és possible corregir els efectes d’algunes malalties congènites o algunes de les paràlisis derivades de la poliomielitis. Malgrat aquesta realitat tan crua, les fotografies de la reportera gràfica Fina Sensada, fugen del vessant més dur. Per sensibilitzar, opten per mostrar l’aspecte sensible, les relacions que s’estableixen dins la missió quirúrgica entre familiars, pacients i cooperants.

La inauguració oficial de la mostra Mans que curen es farà dijous que ve, a les 7 de la tarda, amb una presentació a càrrec de l’autora i la projecció de la pel·lícula Missió 47. L’exposició es pot veure al Centre Comunitari del Remei fins al 25 de setembre.

Associació Humanitària de Solidaritat

Etiquetes:
Cultura