27 d'abril de 2024

Folgueroles s'omple d'activitat en el primer cap de setmana de festa, malgrat la pluja de dissabte

El primer premi del concurs gastronòmic se'l va endur Loli López, de Folgueroles

El Ter 8 de setembre de 2008 a les 14:44
Les sardanes van omplir la plaça Verdaguer
La festa major de Folgueroles ha tancat amb bona nota el primer cap de setmana. Les primeres propostes, divendres al vespre, van tenir bona participació. D'una banda, el campionat de truc i de l'altra, el Mossèn Quinto i el concert jove, al pavelló.

La nova cercavila alcohòlica pels carrers de Folgueroles, el Mossèn Quinto, va reunir al voltant d'un centenar de joves. Molts d'ells anaven 'uniformats' amb la samarreta dissenyada per a la festa, amb el popular Barnie de Els Simpson amb vestuari verdaguerià. La proposta la va organitzar l’Assemblea de Joves, fundada l’any passat sota el nom de El cau de la Guilla.

La pluja de dissabte va deslluir la festa major de Folgueroles, però no va impedir que s’inaugurés la nova gespa artificial del camp. Algunes de les activitats de dissabte sí que es van ressentir de les precipitacions, encara que la majoria d’actes es van fer igualment, com els partits de futbol o les partides d'escacs. A la nit, arribarà l’obra de teatre ‘Taxi, embolica que fa fort’ amb el grup local Atlàntida va tornar a ser un èxit de públic, com és habitual.

Diumenge el dia radiant va acompanyar l'alta participació i públic del IV concurs gastronòmic de les coques del mossèn. Enguany, la mostra comptava amb la incorporació al jurat del conegut cuiner Nando Jubany, que va ser premiat amb la Coca d'Or. En categoria infantil va guanyar Albert Aguilar. En la d'adults, el primer premi va ser per a Loli López, el segon se'l va endur Isabel Sancho i el tercer se'l va adjudicar Francesc Freixer. També diumenge es va fer la caminada popular i el segon concurs de colles sardanistes, que van omplir la plaça Verdaguer.

La festa a Folgueroles s’allarga encara fins al dia 14, encara que un parell d'actes es faran el dia 21.
Etiquetes:
Cultura