25 d'abril de 2024

Els Bombers continuen remullant la zona de l'incendi de Sant Feliu Sasserra

L'incendi ha cremat 377 hectàrees de vegetació

El Ter 21 de juliol de 2012 a les 23:10
Un veí de Sant Feliu Saserra mostra on va començar l'incendi. Fotos: Roger Codina
Tres dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat continuen remullant la zona afectada per l'incendi forestal de Sant Feliu Sasserra.

Els Bombers van donar per controlat l'incendi aquest dissabte al voltant de les vuit del vespre i estava en fase de control des de divendres a la nit. El foc va començar a cremar dijous a la tarda i ha calcinat 377,19 hectàrees. Concretament, el foc ha cremat 2,52 a Prats de Lluçanès, 126,61 a Oristà, 1,34 a Olost i 246 a Sant Feliu Sasserra.

*Més informació*
ACN - Sant Feliu Sasserra (ACN).- Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat, aquest dissabte al voltant de les vuit del vespre, l'incendi de Sant Feliu Sasserra (Bages), que va començar a cremar dijous a la tarda i ja ha calcinat 377,19 hectàrees.

El foc estava en fase de control des de divendres a la nit i aquest matí 35 dotacions terrestres dels Bombers han continuat treballant en les tasques d'extinció. Atesa l'evolució favorable de l'incendi, a partir d'aquesta tarda s'han començat a retirar els vehicles dels Bombers de forma esglaonada. Sis dotacions dels Bombers es quedaran durant la nit per vigilar la zona afectada pel foc.

Segons les últimes dades facilitades pel cos d'Agents Rurals, el foc ha cremat 377,19 hectàrees: 2,52 a Prats de Lluçanès, 126,61 a Oristà, 1,34 a Olost i 246 a Sant Feliu Sasserra.

Durant aquests tres dies l'incendi ha provocat un total d'onze persones ferides lleus. Es tracta de bombers o voluntaris que haurien patit lipotímies, cops o inhalació de fum. A més, dijous a la tarda un pagès va ser atès per cremades de primer grau a la cara. El pagès estava treballant amb una màquina de segar i hauria provocat l'incendi per una guspira.

La Direcció General de Protecció Civil ha desactivat aquest dissabte al matí l'alerta del pla Infocat perquè cap dels incendis registrats estan actius. Tot i així, manté la Prealerta del pla Infocat per alt risc d'incendi a 14 comarques del nord-est i del sud del país. Les comarques són Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta (Terres de l'Ebre); Alt i Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat (Tarragona); Alt i Baix Empordà, Gironès i Pla de l'Estany (Girona); Anoia (Catalunya Central) i Segarra (Lleida). Cal destacar que, a excepció dels extrems nord i sud del país, avui s'ha reduït el risc d'incendi.

Les previsions meteorològiques que hi ha per aquest divendres van a favor de l'extinció. Fotos: Roger Codina

Podria ser que aquest migdia el foc bufés amb intensitat.

L'incendi deixa 377,19 hectàrees calcinades

Les dotacions aèries han tornat a realitzar les tasques d'extinció aquest matí

Etiquetes:
Sostenibilitat