26 d'abril de 2024

El safareig de Prats acull un acte emmarcat en la IV Festa de les Arts

Les mateixes protagonistes explicaran totes les històries recollides entorn del safreig de Prats.

El Ter 9 de setembre de 2008 a les 20:27
Imatge de Prats de Lluçanès
Sota el títol 'Fem safareig' Prats acull una de les activitats emmarcades en la IV Festa de les Arts del Lluçanès. L'acte comptarà amb una representació de com abans es rentava la roba i també, amb una exposició sobre el safareig.

En aquesta ocasió la Festa de les Arts s’ha traslladat fins a Prats per presentar un acte al safareig de la població, un dels llocs més concorreguts per les dones del municipi fa uns anys enrere. La recuperació d’aquest indret situat una mica a les afores i la voluntat de recordar la labor de les dones al safareig ha portat a Carme Arnau, Pilar Marmi i Dolors Puigoriol a fer-se càrrec de la coordinació de l’activitat.

La labor de coordinació ha consistir bàsicament en recollir petites històries o anècdotes, que les senyores més grans de la població, han explicat sobre el safareig i estructurar-les fins aconseguir explicar com es rentava la roba en èpoques anteriors, quan el safareig era el lloc de trobava de les dones de la població, on a més de rentar també hi parlaven i feien tertúlia sobre els esdeveniments més polèmics de Prats, és a dir, el que actualment també coneixem com a safareig.

També cal recordar que d’aquí 3 anys, al 2011 es celebraran els cent anys de la invenció del safareig. El dia 11 doncs, a partir de les 5 de la tarda les mateixes protagonistes explicaran totes les històries recollides entorn del safareig de Prats.
Etiquetes:
Cultura