24 d'abril de 2024

La comissió SOS Lluçanès es queixa de nou dels gasos emesos per la planta de Fumanya

Els veïns asseguren que la pudor afecta la seva salut i qualitat de vida, especialment aquests dies d'onada de calor

El Ter 23 d'agost de 2012 a les 12:42
Els veïns integrants de la comissió SOS Lluçanès va enviar el passat dimecres 22 d'agost un comunicat manifestant de nou les seves queixes respecte els gasos emesos per la planta de compostatge de Sant Martí d’Albars i els problemes que els comporta.

El comunicat denuncia "la permissibilitat amb què es tracta un problema tan greu, persistent i sense treva durant aquests anys de funcionament i que afecta la salut i la qualitat de vida de persones que viuen al seu voltant". Es queixen que "han patit dues onades fortes de calors aquest estiu i les pudors no ens permeten dormir ni ventilar els domicilis a les nits que han superat els 30º a l'interior".

Des de SOS Lluçanès afirmen que sospiten que "a aquestes hores nocturnes de pics de pudors, ningú per part de l'administració realitza cap control per certificar el que denunciem des de fa anys, doncs si així fos es de suposar que la planta ja hauria deixat de funcionar per la situació tan alarmant que provoca entre els qui ho pateixen". Tot i les repetides queixes a les administracions, expliquen que "no hem rebut cap resposta en el que va d'any".

Els veïns segueixen demanant "el tancament immediat de la planta de compostatge de Fumanya per les agressions que pateixen els seus veïns en forma de gasos, impossibles d'evitar i amb les conseqüències que aquest fet implica".
Etiquetes:
Societat