25 d'abril de 2024

L'atleta Pep Cabanas afronta una cursa d'ultraresistència al Mont Blanc

Els participants tenen un temps màxim de 138 hores

El Ter 28 d'agost de 2012 a les 11:27
D'esquerra a dreta: Jordi Armengau, Salvador Vilalta i Josep Maria Cabanas. Foto d'arxiu
L’atleta de les Masies de Voltregà Pep Cabanes va començar aquest dilluns a les 10 de la nit la Petite Trotte à Léon, una cursa d’ultra trail disputada al Mont Blanc que durarà fins dissabte.

En aquesta prova de resistència es té previst que els competidors facin una volta d’uns 290 quilòmetres al massís del Mont Blanc i 22.000 metres de desnivell positiu acumulat, passant per tres països diferents: França, Suïssa i Itàlia.

Els participants, que tenen un temps màxim de 138 hores per completar-la, són els únics responsables del menjar i del seu descans durant els dies que estiguin a la muntanya. I Com a dificultat afegida el recorregut està sense marcar.

De tota manera, per la perillositat de la prova, des de l’organització s’ha decidit eliminar qualsevol mena de classificació competitiva. Cabanes diu que "només compta arribar" a la meta. "Hi ha zones molt exposades, es solen fer crestes i varis passos de 3.000 metres d'alçada" afegeix.

I és que en l’edició d’enguany hi participen 80 equips d’arreu del món d’entre 2 i 3 persones. Per la seva banda, Pep Cabanas forma part del Tuga - Els Segadors, juntament amb Jordi Armengau i Salvador Vilalalta. Cabanas comenta que tenen previst acabar el dissabte a les 4 de la tarda a la població francesa de Chamonix, lloc on s’acabarà la cursa.

Però l’atleta diu que per fer-ho es necessitarà una bona convivència amb els companys. Segur que el tercer dia tindrem molts problemes amb la son, mal alimentats... condicions que et poden fer posar nerviós. La convivència amb la resta és el que s'ha de cuidar més. Perquè a la meta "hi ha d'arribar l'equip sencer".

Pep Cabanas ara per ara desconeix si aquesta és la prova més difícil de la seva carrera esportiva però, destaca els difícils passos d’una ruta que està sense definir, ja que s’orienten només amb GPS.
Etiquetes:
Esports