24 d'abril de 2024

Nous retards a Renfe que la companyia pensa resoldre "implantant nous torns de treball"

Renfe considera que "tot i l’esforç de Renfe, un reduït número de maquinistes mantenen l'actitud"

El Ter 21 de setembre de 2012 a les 09:16
Un comboi de Renfe al seu pas per Osona, a Centelles
Nova jornada de retards a diverses línies de Renfe, entre les quals la R3 (Barcelona - Vic - Puigcerdà). És la mateixa situació que s'ha produït durant tota la setmana, després de la vaga de 24 hores del transport públic de dilluns passat.

Els retards van dels vint als quaranta minuts. Des de la companyia s'atribueix la situació a la conflictivitat laboral, com s'ha fet durant tota la setmana.

La companyia ha emès un comunicat en què afirma que "davant les accions que ha dut a terme part del personal de conducció de Rodalies de Catalunya, entre les que destaca l’incompliment dels horaris pactats, Renfe ha optat per implantar nous torns de treball per garantir la prestació del servei de Rodalies i evitar el perjudici als clients".

Segons la companyia, "els torns de treball establerts fins al moment estava pactat entre l’empresa i els representants dels treballadors i s’ha complert amb normalitat fins divendres passat". Renfe considera que "tot i l’esforç i bona voluntat negociadora de Renfe, aquest reduït número de maquinistes mantenen la seva actitud".

Per motius legals, "el canvi de torns de treball no podrà aplicar-se de forma immediata ja que aquest s’ha de comunicar amb 96 hores d’antelació".
Etiquetes: