24 d'abril de 2024

Roger Puigbò és novè i Rafa Botello onzè, a la marató dels Jocs Paralímpics de Pequín

La marató, última prova en què competien els dos osonencs, ha estat accidentada i amb moltes caigudes, cap de greu

El Ter 17 de setembre de 2008 a les 14:03
Roger Puigbò en una de les proves dels Jocs, la dels 800 metres
Els atletes en cadira de rodes osonencs Roger Puigbò i Rafa Botello han disputat aquest dimecres al matí l’última prova als Jocs Paralímpics de Pequín. El més ben classificat ha estat Puigbò, que ha estat novè amb un tems d’1h 23' 26".

El manlleuenc Rafa Botello ha quedat onzè, amb 26 segons més que el de Sant Julià. La marató s’ha caracteritzat per ser molt accidentada, ja que els carrils s’estrenyien i hi havia revolts perillosos. Puigbò ha explicat a elter.net que la seva estratègia d’anar a davant per evitar aglomeracions i caigudes li ha passat factura i que s’ha cansat abans d’hora.

A l’entrada de l’estadi una caiguda de tres corredors, va fer sortir momentàniament Roger Puigbò del circuit per esquivar-los però va poder tornar al grup. Ja a dins del recinte olímpic, una nova caiguda, aquesta vegada de Rafa Botello, que ha anat per terra empès pel japonès Hiromichi, però també s’ha pogut reincorporar. El guanyador ha estat l’australià Kurt Fearnley, amb 1h 23' 17". Puigbò explica que el balanç, amb tot, és positiu. En canvi, pel que fa a la cursa dels 800 metres, on va quedar cinquè, a només cinc centèsimes d’obtenir medalla, el regust és agredolç.

Els vuit primers classificats dels 800 metres, entre ells l’osonenc, van poder rebaixar el rècord del món en aquesta distància. Avui els Jocs Paralímpics de Pequín celebren la cerimònia de clausura. Els dos representants osonencs tornaran a casa aquest divendres.