26 d'abril de 2024

El MMVV dels 20 anys es celebra a partir d'aquest dimecres, amb el lliurament del Premi Puig-Porret

El concerts comencen aquest dijous, amb grups com Feliu Ventura, Gossos o Los Manolos

El Ter 17 de setembre de 2008 a les 14:24
Un dels caps de cartell, els Gossos
El Mercat de Música Viva de Vic arrenca aquest dimecres amb la celebració del vintè aniversari, quan es farà públic el guanyador del Premi Puig-Porret. Es tracta d’una distinció dels periodistes musicals que en anteriors edicions s'han endut Pascal Comelade o Antònia Font. El concerts començaran demà dijous, amb la inauguració a càrrec de la Barcelona Big Latin Band, que presenta el treball 'Recordant Xavier Cugat'. Després i durant quatre dies, pujaran als escenaris artistes com ara Conxita, Feliu Ventura, Joan Isaac, Gorka Benítez Sextet, Los Manolos o Tomeu Penya i Beth Rodergas.

El MMVV oferirà 148 concerts en 15 escenaris del 18 al 21 de setembre, amb altres artistes com Arianna Puello, Feliu Ventura, Gossos, Pau Riba, Le Petit Ramon, Che Sudaka o Whiskin's. El director artístic, Lluís Puig, va explicar dimarts a Barcelona que un dels objectius és atreure programadors.

Una de les novetats importants d’aquest any és que el que havia estat l’escena independent, l’InVictro, deixa de programar-se de manera paral·lela i s’integra al mercat com a ‘escena off’ oficial. Una de les directores de l’InVictro, Marta Crespi, explica que l’esperit seguirà sent el mateix, però que l’acord els permet millorar la infraestructura i disposar de més recursos.

Amb la previsió de congregar uns 100.000 espectadors, entre ells més d'un miler de professionals, el MMVV també oferirà 37 nous treballs discogràfics i hi actuaran 11 artistes internacionals. El pressupost és de més d’un milió d’euros, la meitat dels quals els aporta l’Institut Català de les Indústries Culturals, que el vol convertir en el gran aparador de la música del país.
Etiquetes:
Cultura