23 d'abril de 2024

Roda de Ter recorda el poeta Miquel Martí i Pol, nou anys després de la seva mort

La Biblioteca Bac de Roda que recull en llibres, fotografies i altres documents

El Ter 10 de novembre de 2012 a les 13:52
El proper 11 de novembre es compliran deu anys de la seva desaparició
ACN - El proper 11 de novembre es compliran deu anys de la seva desaparició i coincidint amb aquesta efemèride, l'ajuntament del municipi i la fundació del poeta han organitzat una nova edició de les Jornades Miquel Martí i Pol. Des de la fundació, Maria Ocaña ha explicat que enguany es volia celebrar un record "molt especial" a l'altre gran escriptor de Roda mort aquest juny, Emili Teixidor. El tret de sortida a les jornades s'ha donat aquest dijous al vespre amb la inauguració d'una mostra a la Biblioteca Bac de Roda que recull en llibres, fotografies i altres documents, l'amistat que existia entre els dos autors.

Un dels actes més destacats de les Jornades Miquel Martí i Pol és l’homenatge que es va fer ahir a la Biblioteca Bac de Roda. Persones anònimes i conegudes van recitar diversos fragments de l’obra de Miquel Martí i Pol. Entre els rapsodes hi havia Marina Comas i Francesc Colomer, protagonistes de la pel·lícula Pa Negre.

I per altra banda, aquest dissabte es presenta la reedició del conte L'"aniversari", 30 anys després de la seva primera publicació. I diumenge les jornades clouran amb el lliurament del 28è Premi de Poesia 'Miquel Martí i Pol', el 23è Premi ARC de Narració Infantil i Juvenil i, per primer any, s'ha creat el Premi de Teatre "Jaume Salés i Sanjaume".

La sala polivalent de la Biblioteca Bac de Roda acull una exposició sobre Emili Teixidor

Etiquetes:
Cultura