25 d'abril de 2024

Creu Roja d'Osona impulsa una campanya de sensibilització contra la malària

La campanya pretén donar a conèixer i conscienciar l'opinió pública sobre els estralls que està causant aquesta malaltia

El Ter 17 de setembre de 2008 a les 19:40
La inaguració s'ha fet aquest dimecres a la tarda.
Sota el títol 'Malària, una malaltia sense fronteres' la Creu Roja d’Osona portarà terme en el marc del MMVV una campanya de sensibilització contra aquesta malaltia. Al llarg d’aquest cap de setmana es podran veure en diferents espais del MMVV vídeos, cartells i informació per sensibilitzar el públic.

Una altra de les activitats que contempla la campanya és l’exposició ‘Salut en conflicte’ que s’ha inaugurat aquesta mateixa tarda. Fina Molet, coordinadora comarcal de Creu Roja a Osona, explica que la mostra va més enllà de la malària i que també s’hi pot trobar informació sobre la sida o la tuberculosi.

Aquesta campanya, d’abast europeu, pretén donar a conèixer i conscienciar l'opinió pública sobre els estralls que està causant aquesta malaltia, i influir en el Govern i en les institucions públiques, a nivell nacional i autonòmic, perquè s'incrementin els recursos destinats a combatre la malària al món i que es garanteixi a les comunitats en risc l'accés a eines preventives i a tractament mèdic eficaç i assequible.

A més de l’exposició, situada a la Llotja del Blat de Vic, durant tot el cap de setmana faran diverses activitats. Les activitats finalitzaran el dia 26 de setembre amb una conferència a càrrec del Dr. Manel Corachan, sobre “La situació actual de la salut internacional i la cooperació” a la Sala de la Columna de Ajuntament de Vic a les 20h.
Etiquetes:
Societat