23 d'abril de 2024

L'empresa osonenca Càrnies Solà inaugura la reobertura de l'escorxador de Mollerussa

La planta ha reobert amb 100 treballadors i l'escorxament de 4.000 porcs diaris

El Ter 3 de desembre de 2012 a les 11:32
Càrnies Solà ha renovat el 80% de l'escorxador de Mollerussa
ACN - Càrnies Solà ha inaugurat aquest dissabte la planta d'escorxament de Mollerussa, habilitada a l'anterior fàbrica de Càrnies Vilaró, afectada per un expedient de tancament. L'empresa que s'ha fet càrrec de l'escorxador del Pla d'Urgell n'ha renovat les instal·lacions un 80% i ja ha contractat un centenar de treballadors.

En total Càrnies Solà ha fet una inversió de 9 milions d'euros en renovar la pràctica totalment de la maquinària, les instal·lacions de fred i energia. Actualment s'hi escorxen 4.000 porcs diaris encara que la planta està preparada per arribar als 6.000 i amb això augmentar el nombre de treballadors. Entre les perspectives de futur també hi figura la reobertura de la secció de desfer.

L'escorxador de Mollerusa va reobrir en fase de proves a l'agost, i el 3 de setembre va iniciar l'activitat amb quaranta treballadors. Des de llavors al planta ja ha augmentat la plantilla fins el centenar de treballadors coincidint amb la inauguració. L'escorxador treballa per la planta de desfer que Càrnies Solà té a Gurb (Osona), des d'on s'exporta el 90% de la producció de canals a 32 països, entre els quals França, Alemanya, Rússia, la Xina i el Japó. L'empresa fabrica 100.000 tones de producte anual.

L'actuació que s'ha fet a Mollerussa ha suposat la renovació del procés de matança, que datava dels anys 60 amb molt poques modernitzacions posteriors. El propietari de la planta, Josep Solà, ha explicat que les noves tecnologies han permès a l'empresa habilitar un escorxador capaç de funcionar amb 100 treballadors, quan anys enrere n'hauria necessitat molts més. Coincidint amb la col·locació de la nova maquinària s'ha renovat el subministrament energètic amb gas natural, s'ha instal·lat nova maquinària de fred i il·luminació led.

Dels 100 treballadors, 10 procedeixen de l'antiga plantilla de Càrnies Vilaró. Aquest dissabte el conseller d'Agricultura, Josep M. Pelegrí ha inaugurat la planta davant l'assistència d'un centenar de representants institucionals i del sector econòmic.
Etiquetes: