25 d'abril de 2024

Manlleu acull la primera reunió d'un pla per afavorir la implantació de fibra òptica en 15 municipis

A curt termini, el regidor David Bosch reconeix que serà “complicat” però que igualment és "important planificar-ho"

El Ter 1 de febrer de 2013 a les 17:39
Una imatge de la trobada, a la sala de plens de l'Ajuntament de Manlleu
Aquest dimarts es va fer la primera sessió de treball per iniciar el projecte de definició del Pla Estratègic d’Infraestructures de Telecomunicacions conjunt entre els 15 municipis. A la trobada, que va ser a l’Ajuntament de Manlleu, hi van assistir alcaldes, regidors i tècnics dels diferents ajuntaments. També va assistir-hi una representant de l’empresa "Aggaros", consultora especialitzada en telecomunicacions i sistemes d’informació, que és qui realitzarà el pla.

L’objectiu principal és afavorir el desplegament d’infraestructures de fibra òptica, segons ha explicat el regidor de Noves Tecnologies de Manlleu, David Bosch.

Segons Bosch, "la suma multiplica els recursos i som molt conscients que l’accés a la banda més ampla possible, que és la fibra òptica, és el que fa falta als ciutadans i comerciants". Per afavorir que s’implanti aquesta tecnologia de manera més estesa, s’està elaborant un Pla Director d’Infraestructures que "diu quina és la situació actual, quins serveis tenim o quins operadors hi ha a cada municipi". El regidor comenta que "es mira què es podria fer i com fer-ho, amb un full de ruta, i amb grans xifres de pressupost per cada municipi". Així, cada localitat "orienta bé" les seves inversions "ja sigui amb recursos propis o d’altres administracions ja siguin catalanes, europees o d’on siguin". A curt termini, Bosch reconeix que serà "complicat" però que igualment és "important planificar-ho".

La fibra òptica suposa un canvi "de velocitat increïble i cada vegada utilitzem més aplicatius i som més demandants de banda ampla; això fa que la competitivitat i l’accés a la tecnologia sigui determinant". Afirma que s’ha de fer "l’esforç" d’ajudar a les empreses i al comerç "a fer que ho tinguin". A Manlleu "hi ha diversos trams on està desplegada la fibra òptica però encara és malauradament poc present". D’aquí un parell de mesos estarà enllestida la diagnosi per cada un dels municipis.
Etiquetes: