25 d'abril de 2024

Finalitzen les obres de millora de la carretera entre Olost i Olvan

La inversió ha superat els 40 milions d'euros

El Ter 5 de febrer de 2013 a les 09:35
La nova carretera a l'alçada de Santa Maria de Merlès
ACN - El departament de Territori i Sostenibilitat ha completat les obres de condicionament de l'itinerari entre Olost i Olvan, amb una longitud de 21,8 quilòmetres, i que han comptat amb una inversió de 41 milions d'euros. L'objectiu era facilitar la mobilitat en aquest àmbit i la connexió entre els dos eixos viaris: l'Eix Transversal i l'Eix del Llobregat.

En la major part del recorregut, l'actuació ha suposat la construcció d'una nova carretera amb petites variants de traçat que han seguit el corredor de les carreteres antigues. En la resta, s'ha eixamplat la calçada existent. Els treballs van començar la primavera de 2009 i s'han executat en diverses fases que han culminat amb la pavimentació i senyalització.

Les obres s'han fet en tres trams: d'Olost a Prats de Lluçanès, la variant de Prats de Lluçanès, i de Prats de Lluçanès a Olvan. La nova carretera està formada per dos carrils de 3,5 metres d'amplada i dos vorals d'un metre cadascun. En els trams amb més pendent, s'ha format un tercer carril per a avançaments; en total, 3,9 quilòmetres de vies lentes. D'altra banda, les obres han inclòs la connexió amb els camins interceptats per la carretera. En aquest sentit, s'han format camins laterals i passos a diferent nivell sobre el tronc central de la carretera per donar-los continuïtat.

*Variant d'Olost*

En el marc de les actuacions de millora de la mobilitat en aquest àmbit, el departament de Territori i Sostenibilitat té en execució les obres per a construir una variant que permetrà evitar el trànsit de pas per l'interior d'Olost. Aquesta variant connecta la carretera BV-4405, on s'han dut a terme les obres de condicionament, i la C-154. La variant discorrerà per l'est del nucli urbà i tindrà una longitud de 2,5 quilòmetres.

Les obres, que van començar a finals de 2011, compten amb un pressupost de 9,1 MEUR. A finals de 2012 va entrar en servei la intersecció nord d'Olost i actualment estan en execució les tasques de moviment de terres i obres de fàbrica de la resta de variant. Es preveu que la variant entri en servei a finals de la primavera vinent.
Etiquetes: