14 de juliol de 2024

Dues dissenyadores osonenques es dediquen a fer intervencions creatives en aparadors de locals buits

"Espais en transició" ha començat a Vic, al carrer de la Riera, al local de la vella llibreria de Can Pietx

El Ter 6 de febrer de 2013 a les 13:44
Belén Atienza, Bet Parramón i el conductor del programa Passa Volant, Ramon Vilar, als estudis de Ràdio Manlleu
Les dissenyadores osonenques Belén Atienza i Bet Parramón engeguen, a Vic, un nou projecte titulat "Espais en transició", unes intervencions creatives en aparadors de locals que estan per llogar o per vendre. Aquestes intervencions creatives consisteixen en decorar per a fer més atractius els espais que han deixat de tenir una activitat comercial que queden buits, per llogar o vendre.

En fer aquest projecte, sembla que els espais intervinguts revifin. Aquesta idea ha sortit mentre caminaven pel carrer, com explicava Bet Parramón al programa Passa Volant de Ràdio Manlleu, "ja que quan camines veus que cada cop hi ha més persianes de locals abaixades, que cada cop l’ambient és més decadent i aleshores dius: s’ha de fer alguna cosa". Com que els apassiona el món de la decoració i són interioristes, en ajuntar aquests dos factors ha sortit la idea d’"espais en transició".

"Espais en transició" ha començat a Vic, al carrer de la Riera, al local de la vella llibreria de Can Pietx. Per decorar l’aparador de l’antiga llibreria, han creat un nou projecte anomenat "Quin és el teu somni?" que reinterpreta els somnis de la gent que han recollit a través d’una capseta dels somnis que ha anat circulant. En aquest primer aparador hi ha un recull d’aquests somnis. Com a elements decoratius dels aparadors s’han utilitzat uns petits ous pigats que estan penjats, i que simbolitzen tots aquests somnis que estan a l’espera que es facin realitat. I, en la primera fase del projecte es faran les decoració de quatre locals més d’aquest carrer.

Les dues dissenyadores treballen juntes a l’estudi "bbintervencions", i han portat a terme aquest projecte sense cobrar res a canvi "per amor a l’art", i també perquè "és una aportació" a les ciutats. Per a la propera decoració ja tenen el projecte fet, que es desenvoluparà en els pròxims mesos. Tenen la idea de estendre’s a altres pobles, i ja tenen el permís per la decoració de tots els locals escollits del carrer de la Riera. Ara ja pràcticament ja ho tenen tot lligat, encara que asseguren que els ha costat una mica arribar fins aquí.

Per a la gent que no tinguin accés als paperets o a la capseta, també tenen obert al Facebook la pàgina "Quin és el teu somni?" On també es poden anar escrivint. Al final se n’escolliran 4 i es reinterpretaran als altres locals del carrer de la Riera. En aquesta pàgina de Facebook també hi ha imatges de Can Pietx, un cop ja decorat. A més, es pot contactar amb elles a través del correu electrònic: bbintervencionsgmail.com, o visitar el seu blog, bbintervencions.blogspot.com.es.

La decoració d'un aparador, l'antiga llibreria Can Pietx del carrer de la Riera de Vic

Etiquetes: