26 d'abril de 2024

Tres manlleuencs al capdavant de la granja El Serradet de Barneres

El Serradet de Barneres vol oferir un producte fresc, de qualitat i amb un preu assequible

El Ter 1 de març de 2013 a les 13:39
La granja oferirà productes lactis frescos i xais lletons. Foto: blog El Serradet de Barneres
L’explotació d’ovelles El Serradet de Barneres ja ha començat la temporada d’elaboració dels seus productes làctics i formatges. Les regnes de la granja les porten tres manlleuencs: Sergi Solà, Xevi Crosas i Maria Llorens. Els tres socis controlen tot el procés, des de tenir cura de la zona de pastura i dels animals fins el tractament dels productes i la seva futura comercialització. El catàleg de productes està format per llet fresca d'ovella, formatge fresc, mató, iogurt i xai lletó.

Els productes de la granja encara no són a la venda però esperen rebre aviat tots els permisos per poder començar a comercialitzar-los per mercats i altres espais de proximitat. Un dels socis, Xevi Crosas, destaca que El Serradet de Barneres vol aconseguir tots els beneficis del comerç directe entre productor i consumidor, a través d'un producte fresc, de qualitat i amb un preu assequible.

A principis del mes de febrer ja van tenir els primers parts de la temporada, fet que ja els ha permès afegir el xai lletó als seu llistat de productes, un xai jove que només s'ha alimentat de llet i que té la carn molt tendra. Crosas comenta que la temporada tot just comença ara i la duració limitada dels productes fa que la producció i l'oferta s'hagin d'adaptar al moment de la temporada. De cara a propers mesos no descarten començar a elaborar formatge curat, fet que els permetria oferir productes durant tot l'any.

La granja d’El Serradet de Barneres es troba als peus del turó del Puig-Agut, en el terme municipal de Sant Martí de Sescorts.

Blog de la granja

Etiquetes: