25 d'abril de 2024

Olost vol que els alumnes del nucli de Santa Creu de Jutglar vagin a l'escola del municipi

Després dels contactes amb Educació hi pot haver possibilitats per disposar de transport escolar subvencionat

El Ter 25 de setembre de 2008 a les 09:59
Imatge exterior del CEIP Terra Nostra
Olost vol aconseguir 'per seducció' que els escolars del nucli de Santa Creu de Jutglar vagin al CEIP Terra Nostra del municipi. Quan l'escola de Santa Creu va tancar, Educació va optar perquè els alumnes d'aquest nucli d'Olost anessin al centre educatiu del municipi veí de Prats de Lluçanès.

L'alcalde, Josep Maria Freixanet diu que s'ha d'aconseguir que els alumnes facin el canvi de centre voluntàriament. Un element que Olost considera determinant perquè els escolars de Santa Creu optin per anar al CEIP Terra Nostra és poder disposar d'un servei de transport escolar com el que ara tenen a Prats.

Freixanet diu que, tot i que no coneix el cas de primera mà, quan l'escola de Santa Creu va tancar era l'època de les 'concentracions escolars' i es va optar per fer anar els alumnes a Prats. Ara considera que amb els contactes mantinguts amb Educació hi ha possibilitats que es pugui posar transport escolar subvencionat perquè, aprofitant l'augment del nombre de trajectes del servei d'autobús regular, es puguin aprofitar els viatges.

L'alcalde d'Olost diu que el tema s'ha començat a plantejar però mai com una obligació perquè no es volen 'tallar les actuals dinàmiques'. Freixanet considera que el fet que l'escola Terra Nostra d'Olost hagi estrenat edifici pot ser determinant perquè pares de la desena d'escolars que pot tenir el Santa Creu de Jutglar optin per anar a l'escola a Olost. Amb les actuals instal·lacions es disposa de 'més serveis' i es poden abaixar les ratios d'alumne per aula, segons Freixenet.

Freixanet diu que en els darrers anys s'ha començat a canviar la dinàmica que el nucli de Santa Creu fa una vida a part. L'alcalde d'Olost considera que des de l'actual ajuntament s'està treballant per canviar aquesta dinàmica.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu