25 d'abril de 2024

Google Maps canvia noms de carrers i barreja adreces de Manlleu

El consistori ha de detectar les incidències una per una i enviar informes d'errors perquè l'empresa ho corregeixi

El Ter 14 de març de 2013 a les 13:28
Una imatge del carrer Roques Blanques que apareix a Google Maps però que en realitat és el carrer Amistat
Google Maps s’ha fet un embolic amb els carrers de Manlleu. Alguns errors al mapa s'estan resolent, però a la vista de carrer, l'anomenat "street view", l'Ajuntament està indicat al carrer Vilamirosa, a prop d'un suposat carrer Roques Blanques, i que es correspon amb el carrer Amistat.

Molts noms, numeracions i adreces de carrers de la ciutat s’han canviat de lloc des de fa un parell de mesos, coincidint amb el canvi de proveïdor de cartografia de Google Maps. La nova base cartogràfica que utilitza l'empresa dóna una sèrie d’errors que, en el cas de Manlleu, es manifesta canviant de lloc els carrers de la ciutat i donant als carrers noms de masies i cases de pagès del municipi. Des del passat mes de gener l’Ajuntament de Manlleu està intentant resoldre aquestes incidències però la complexitat de contactar directament amb aquest servei fa que s’hagin de detectar i enviar un per un cada error per tal que es resolgui, segons ha explicat a Ràdio Manlleu Eva Font, responsable de Noves Tecnologies.

Aquesta problemàtica no només afecta Manlleu sinó que es tracta d’un problema general a molts municipis, com per exemple Manresa, amb qui des de l’Ajuntament de Manlleu es van posar en contacte per saber el seu cas. Segons Font, "en tres o quatre dies, les incidències que els hem passat les han corregit; el que anem detectant de mica en mica els ho anirem passant perquè ho vagin resolent". Cal tenir en compte que Google Maps, serveix de base a diferents aplicacions de GPS i això ja ha provocat confusions en persones que treballen de comercials o proveïdors que no trobaven carrers o bé a qui se’ls feia passar per rutes gens adequades "com pel mig de la plaça, on ara no es pot circular".

Segons Eva Font, al nord-est, de l’avinguda Puigmal cap amunt "concentrava molts errors". El carrer Montserrat no existia perquè hi havia el nom d’una casa de pagès, però "aquest cas ja ha quedat resolt, com ara el carrer Montseny, que tampoc no tenia el nom que pertocava". Hi ha casos encara una mica més enrevessats. A dia d’avui, el carrer Torrent i Garriga no apareix al buscador, sinó que apareix si es busca el carrer Carles Regàs Cavalleri. En canvi, quan es visualitza el mapa sí que porta el nom correcte.
Etiquetes: