26 d'abril de 2024

El Bisbat de Vic deshabilita l'espai de la ComtemplAcció de la torre 38 de la MAT

El col•lectiu ha anunciat una reunió per demà dissabte a les 7 de la tarda on es decidiran les noves accions

El Ter 26 de setembre de 2008 a les 17:56
Feia tres mesos que els col.lectiu feia dues meditacions diàries a la zona
Aquest divendres matí uns treballadors, 'enviats pel Bisbat de Vic' segons la Plataforma No a la MAT, han desmuntat l’espai que, durant quasi tres mesos, havia estat habilitat a la base de la torre 38 de la MAT al Mas Blanc Sant Martí de Centelles on el col•lectiu Nova energia hi portava a terme diverses activitats de protesta per evitar la construcció de la línia de molt alta tensió.

El Mas Blanc és una finca cedida fa anys a les comunitats cristianes de Vic per la seva propietària Maria Planes perquè fos un espai d'acollida i de silenci obert a tothom. El propietari legal però del Mas Blanc, és el Bisbat de Vic. Olivella ha explicat que ja fa uns dies l’administrador dels terrenys els va comunicar que calia netejar la zona.

El col•lectiu no entén com, després que Red Eléctrica Española hagi expropiat aquests terrenys al Bisbat, sigui el mateix Bisbat el que porti a terme aquesta acció. Demanen al Bisbe 'que expliqui perquè col•labora amb REE i no recolza un moviment ciutadà que aposta per una nova cultura de l'energia i que defensa un espai d'acollida i de silenci'. El col•lectiu ha anunciat una reunió per demà dissabte a les 7 de la tarda on es decidiran les noves accions que portaran a terme.

En la finca del Mas Blanc Red Electrica Española ha expropiat el terreny per fer-hi 3 torres; la 37, ja construïda, on aquest estiu s'hi han fet activitats culturals sota el nom de FestaAcció, la 38, on des de fa 3 mesos cada dia s'hi fan dues meditacions en silenci de, i la 39, que encara no té les bases de la torre perquè estan pendents de l'aprovació de l'estudi d'impacte ambiental, pels camins que s'hi han d'obrir.

L'associació recorda que aquest fet ha passat la mateixa setmana que el col·lectiu No a la MAT i l'Associació de Municipis contra la MAT (AMMAT), amb prop de 50 alcaldes, han presentat demandes davant del Tribunal Suprem contra el traçat de la línia Sentmenat-Bescanó i contra la subestació de Bescanó. Les demandes, interposades pel Col·lectiu Ronda, en representació de les dues plataformes, tenen lloc després d'haver presentat els corresponents recursos contenciosos administratius contra l'execució del projecte entre Sentmentat i Bescanó, una tramitació judicial que va començar el maig del 2007.

Els tractors han desmuntant la mandala i la carpa i tot el material que hi havia

Etiquetes:
Societat