23 d'abril de 2024

El Bisbat de Vic participarà a les activitats de Catalonia Sacra

Les activitats turístiques plantejades per les deu diócesis pretenen acostar al públic el patrimoni de l’Església

El Ter 22 d'abril de 2013 a les 13:31
Acte de presentació de Catalonia Sacra a la seu del Bisbat de Vic
ACN-Redacció - El Bisbat de Vic engegarà el projecte Catalonia Sacra al seu territori el 16 de juny amb una ruta guiada per les esglésies romàniques de la Plana. Catalonia Sacra és un projecte de dinamització cultural i turística impulsat pels deu bisbats amb seu a Catalunya i que va començar aquest passat diumenge al Solsonès.

Les activitats turístiques plantejades per les deu diócesis pretenen acostar al públic el patrimoni de l’Església i donar a conèixer el vincle que la institució eclesiàstica ha tingut amb la cultura i l’espiritualitat del territori al llarg dels segles. El coordinador del projecte Catalonia Sacra, Dani Font, comenta que al Bisbat de Vic hi ha quatre rutes: 'Canòniques i parroquials', 'El romànic a la Plana', 'A l'entorn dels monestirs del Ripollès' i 'Gòtic i Renaixement a la Catalunya Central'.

La ruta del 16 de juny portarà per títol "El romànic menut a la Plana de Vic" i descobrirà algunes peculiaritats arquitectòniques i elements diversos de les esglésies romàniques. Segons Font, un dels principals atractius del projecte és que obrirà alguns espais que sovint es mantenen tancats per qüestions de seguretat.

Les activitats de Catalonia Sacra al Bisbat de Vic començaran el 16 de juny, amb la primera ruta guiada per les esglésies romàniques de la Plana. El 29 de juny, es proposa un recorregut guiat per la catedral de Sant Pere de Vic. Font ha explicat que les visites a les catedrals proposades per Catalonia Sacra són "singulars" perquè es fa incidència tant en el valor i la singularitat artística, com en el sentit original del temple, la seva raó de ser i la seva lògica al servei de la comunitat cristiana.
Etiquetes: