26 d'abril de 2024

Folgueroles ha rebut les subvencions més altes de la seva història per part de la Generalitat i la Diputació

El ple de setembre va aprovar-ho tot per unanimitat, excepte l'abstenció del PSC en el cas de l'edifici polivalent

El Ter 30 de setembre de 2008 a les 13:59
Una imatge de l'avinguda Atlàntida, que es remodelarà bàsicament mitjançant subvencions
Folgueroles va viure aquest dilluns un ple tranquil, en què la majoria dels punts es van aprovar per unanimitat. Un dels més destacats van ser les obres de l’avinguda Atlàntida, que dóna accés a la població i n’és una de les artèries principals.

Segons l’alcalde, Carles Baronet, les obres tindran una mínima afectació econòmica per als veïns, ja que s’han aprovat contribucions especials amb quanties baixes. Entre la Generalitat (a través del PUOSC) i la Xarxa Diputació, l’Ajuntament ja disposa de 530 mil euros. L’únic punt de discrepància va ser en aprovar la modificació del projecte del polèmic edifici polivalent. Allà, els 3 regidors del PSC es van abstenir. L’alcalde considera que es va haver de modificar el projecte a corre-cuita, ja que es va encarir més d’un 9%. Els factors de la pujada de preu, segons diu, són aliens a l’Ajuntament, com ara que va aparèixer pedra durant les excavacions o que mancava un projecte d’enginyeria.

Dilluns es van presentar també les subvencions que ha obtingut Folgueroles, les 'més altes de la seva història' i que són per a un període de quatre anys. Una de les que destaca, segons l’alcalde, és la que es destinarà a projectes de Joventut. L’import, d’11.649 euros, triplica l’anterior ajut per aquest concepte.

Segons el batlle, per obtenir aquests bons resultats ha estat clau el bon treball en la presentació de projectes i memòries valorades. D’altra banda, el ple també va aprovar el nou pla director del servei municipal d’abastament d’aigua. Es tracta d’un estudi finançat per l’Agència Catalana de l’Aigua que contempla com serà el consum al municipi a 20 anys vista, davant l’augment de la població.
Etiquetes:
Política Municipal