24 d'abril de 2024

Una aplicació per a mòbils permet fer rutes per Manlleu

Està disponible per a dispositius Apple i Android

El Ter 5 de juny de 2013 a les 18:20
Una imatge d'Alsina amb l'aplicació que ha desenvolupat
Una aplicació per a mòbils permet al visitant de Manlleu fer rutes al voltant de la ciutat i mostra dotze punts d'interès turístic. L'ideòleg és el manlleuenc Xavier Alsina, que el passat mes d'abril va penjar la versió 2.0 de l'aplicació. Amb aquesta eina de promoció de la ciutat es poden conèixer els punts turístics més rellevants de Manlleu, agrupats per llistats, o bé es poden veure en un mapa.

Cadascun d'ells té un fitxa amb una foto i una breu descripció. També s'hi poden trobar els arxius de l'audioguia de la ciutat, on la veu del manlleuenc Lluís Soler acompanya el visitant per dotze espais diferents. Les rutes es poden seguir gràcies a un mapa que mostra el camí correctament senyalitzat. Fa tres anys va començar a aprendre a fer aplicacions per a Iphone i va descobrir indrets nous com la font dels Enamorats que "em vaig adonar que no la coneixia tot i ser de Manlleu i se’m va ocórrer fer una aplicació sobre els racons de la ciutat". Alsina diu que s’hi dedica "mig com a feina, mig com a hobby, i he anat afegint-hi coses noves".

Xavier Alsina va presentar la seva aplicació a l'ajuntament com a eina de promoció de la ciutat. Des del consistori es va valorar positivament l'existència d'aquesta aplicació. A nivell de continguts, els tècnics de l'ajuntament i del Museu del Ter també hi han participat.

Aquesta aplicació complementa el web al mòbil de Manlleu, mobi.manlleu.cat. A banda de les rutes i els punts d'interès turístic, l'aplicació també permet veure l'agenda d'activitats de la ciutat i els serveis que ofereix al visitant com ara aparcaments, equipament o serveis públics. L'aplicació es pot trobar en tres idiomes (català, castellà i anglès) i ofereix la possibilitat d'interactuar a través de les xarxes socials. Està disponible per a dispositius Apple i Android.
Etiquetes: