26 d'abril de 2024

Els turistes nòrdics trien el Lluçanès

Aquest fenomen els permetrà compensar l'estancament de la demanda del mercat interior.

El Ter 6 d'agost de 2013 a les 13:28
Una família anglesa que s'allotja a Ca l'Estamenya juga a la piscina // ACN
ACN.- Els turistes del centre i el nord d'Europa representen més del 50% de les reserves per la temporada d'estiu al Lluçanès.

El clima, la tranquil.litat, l'entorn i el turisme cultural i gastronòmic són alguns dels actius que més valoren els turistes estrangers. Aquest paratge natural, amb una quarantena de cases rurals, crida l'atenció cada vegada més a famílies del centre d'Europa i dels països nòrdics. La responsable de l'allotjament rural de Ca l'Estamenya de Perafita, Elisabet Franquesa, explica que el 80% dels clients que passaran uns dies als seus apartaments són estrangers. Aquest fenomen els permetrà compensar l'estancament de la demanda del mercat interior.

Un dels clients, l'anglès Craig Robinson, ha explicat que ja fa anys que venen a Perafita perquè els agrada "molt". Assenyala que "els apartaments tenen un disseny atractiu i que les instal.lacions són 'ideals' per la família".

Els visitants també valoren la proximitat amb llocs com la Plana de Vic, el pantà de Sau, el Collsacabra, el Pirineu, Montserrat, la Vall de Núria o el museu Dalí de Figueres, l'oferta gastronòmica local. El nombre de turistes del centre i el nord d’Europa cada any creixen més al Lluçanès i això pot repercutir indirectament a l’economia de la resta de municipis de la comarca d’Osona.
Etiquetes: