25 d'abril de 2024

Un jove de Taradell denuncia que volen criminalitzar la Plataforma No a la MAT, acusant-lo d'haver fet destrosses

L'advocat del jove demana l'arxivament del cas perquè són imputacions sense cap tipus de fonament

El Ter 3 d'octubre de 2008 a les 12:18
Xevi Huguet i el seu advocat, Toni Iborra, a la sortida dels jutjats de Vic
El taradellenc Xevi Huguet ha declarat aquest divendres al matí al jutjat d’instrucció número 1 de Vic. Està acusat de provocar danys a les obres de la MAT. Els fets es romenten al mes de maig passat quan, segons l’acusat, va anar a escalar i li van agafar la matrícula per presumptament haver tirat a terra unes valles d’una torre de la MAT a Taradell. Xevi Huguet explica que les denúncies que li han comunicat no tenen coherència.

Huguet ha criticat que la denúncia només busca criminalitzar el moviment social d’oposició a la MAT. A més, afirma que ell no és membre d’aquest col•lectiu. El jove taradellenc acusat ha declarat durant uns minuts davant del jutge, que ha de determinar si es tracta d’un delicte, una falta o s’arxiva el cas. Toni Iborra advocat del jove afirma que no hi ha proves i que es vol criminalitzar la plataforma No a la Mat.

Iborra demana l’arxivament del cas perquè són imputacions sense fonament. També assegura que no s’ha acreditat cap mena de dany i que la celeritat de la denúncia contrasta amb la lentitud de les actuacions que demanen una aturada de les obres de la MAT. Cal destacar que fora dels jutjats de Vic s’han concentrat una trentena de membres de la plataforma No a la Mat i del col•lectiu Maulets per donar suport al jove.

Manifestants donant suport al jove fora dels jutjats de Vic

Etiquetes:
Sostenibilitat