24 d'abril de 2024

Tona declina la proposta de la Generalitat de fer una Àrea Residencial Estratègica al poble

A Manlleu, de moment l’Àrea Residencial Estratègica que es proposa també ha generat malestar

El Ter 3 d'octubre de 2008 a les 13:49
Un pla general de Tona
Tona és un altre dels ajuntament, com el de Manlleu, que ja ha deixat sentir la seva veu per oposar-se a l’Área Residencial Estratègica que la Generalitat voldria construir al poble.

La Comissió Territorial d’Urbanisme va aprovar inicialment dimarts les tres ARE que proposa per a la comarca i ara es van produint les reaccions. L’alcalde de Tona, el convergent Josep Salom, afirma que el poble descarta acollir una àrea residencial d’aquestes característiques, que la Generalitat proposava que es fes a la Canal II i tingués 402 habitatges. Salom assegura que ja pel juliol es va declinar participar d’aquest projecte i acusa el grup a l’oposició, Tona Futur (que tampoc no veu el pla amb bons ulls) de voler-lo instrumentalitzar per generar malestar.

L’alcalde de Tona explica que ja pel juliol van presentar un escrit d’esmenes que la Generalitat no els ha respost encara. Segons diu, confia en què el Departament complirà la seva promesa de respectar les decisions de cada municipi.

A Manlleu, de moment l’Àrea Residencial Estratègica que es proposa també ha generat rebuig, però per motius diferents. L’alcalde, Pere Prat, es va mostrar dolgut primer per una qüestió de formes, ja que afirma que el DPTOP no els va fer arribar documentació prèvia ni els va convocar a la reunió de dimarts passat.

A més, Prat considera desproporcionats els 2.273 habitatges que es proposa construir a la ciutat. Avui el departament de Política Territorial i Obres Públiques ha emès un comunicat en què recorda les virtuts de les Àrees Residencials Estratègiques que proposa i assegura que vol arribar a un consens amb tots els ajuntaments implicats.