25 d'abril de 2024

Set empreses d'Osona Sud impulsen un clúster d'empreses fabricants de llars de foc

Es calcula que a partir de l'any 2009 es puguin començar a desenvolupar les accions que plantegi el futur pla

El Ter 3 d'octubre de 2008 a les 19:50
Josep Paré, primer tinent d´alcalde de Centelles, l´alcalde, Miquel Arisa i Adrià Royes
Set empreses fabricants de llars de foc d'Osona Sud i la seva àrea d'influència impulsen la constitució del clúster Innofoc. Aquest col•lectiu vol crear una Agrupació d'Empreses Innovadores (AEI) en l'àmbit català per tenir més competitivitat en el mercat mundial.

Aquesta AEI ha rebut aportacions del Ministeri d'Indústria per desenvolupar un pla estratègic. El calendari preveu que ara la futura AEI aprovi la creació d'uns estatuts per registrar-se definitivament al ministeri. Fins a la primavera s'elaborarà el pla estratègic i posteriorment serà l'organisme espanyol qui l'haurà de validar.

Es calcula que a partir de l'any 2009 es puguin començar a desenvolupar les accions que plantegi el futur pla que ara es redactarà. Les empreses que impulsen el clúster són Argemi Fugar i Rocal de Centelles, Leiro de Tagament, Pio de Balenyà, Indústries Salgeda de Ripoll i Foc grup de Vic.

Les empreses associades representen, segons van explicar aquest dijous a Centelles en roda de premsa, el 70% de la producció a Catalunya i el 30% en el conjunt de l'estat espanyol. Royes explica el nivell de facturació que representen les set empreses del clúster.

Royes va assegurar que el fet de crear aquest clúster català d'aquest sector no vol dir competència directe amb els altres que del mateix sector que existeixen a tot l'estat. Per Royes es poden acabar establint 'sinergies' amb aquestes altres agrupacions sectorials.

A l´acte de presentació hi han assistit representants de les set empreses que formen el clúster

Etiquetes:
Economia i empresa