25 d'abril de 2024

Manlleu atén una mitjana mensual de 5.900 consultes ciutadanes, el 3% de les quals es resol mitjançant internet

La regidora de Noves Tecnologies Maria Josep Palomar va parlar de la finestreta única empresarial com un dels objectius

Arola Cumeras 4 de setembre de 2013 a les 13:51
Maria Josep Palomar i Maria Carme Noguer durant la presentació
L’Ajuntament de Manlleu va fer aquest dimarts una "bona valoració del model d’atenció ciutadana" que porta a terme el consistori. Es van donar a conèixer les dades estadístiques des que es va implantar una eina que les recull, anomenada PACman, el setembre del 2012. S’ha vist, per exemple, que s’atén una mitjana mensual de 5.900 consultes, una dada que es considera "elevada".

Un 36% corresponen a informació, un 34% a tramitacions i un 2% a queixes. Segons Maria Carme Noguer, directora de l’Àrea d’Organització, la presentació responia a la idea que la qualitat de les institucions expliquen el desenvolupament social i econòmic d’un territori i d’una societat i cal analitzar si les eines són eficaces i eficients.

L’objectiu principal és "mostrar que estem treballant per fer-hi diferent i millor", amb dades que s’han recopilat per avaluar els serveis públics. Es fa un model descentralitzat d’atenció ciutadana, amb 8 oficines. S’intenta equilibrar la presència física amb l’atenció digital. S’ha recopilat les dades a través d’una eina que s’anomena PACman, accessible via web. Actualment es disposa d’un any d’informació, des del setembre del 2012 fins al 2013.

Les consultes digitals creixen, i 700 consultes s’han resolt exclusivament per internet. Una de les conclusions és que s’ha d’enfortir la difusió als mitjans no presencials, perquè hi ha un gran impacte de recerca d’informació. Durant la presentació, Noguer va exemplificar que "si es va a la piscina municipal a fer esport o bé a la policia, es pot aprofitar per fer un tràmit administratiu com demanar una llicència d’obres o informar-se sobre la preinscripció a les escoles bressol".

A la web municipal "www.manlleu.cat":http://www.manlleu.cat s’hi han integrat les xarxes socials i s’ha remodelat la pàgina principal. El nombre de visites durant el 2012 ha estat d’una mitjana mensual de 13.000, la qual cosa suposa un augment del 1,67%. Totes les dades s’han extret de l’eina Google Analytics. L’avaluació del cercador intel·ligent que està integrat a la web, l’iSAC, ha registrat 2.580 visites durant el 2012 i ha donat un 93% de respostes positives, una dada "satisfactòria però estem amatents per millorar cada dia".

El portal de tràmits en línia L’Ajuntament a un clic (que té 4 anys de vida) té una mitjana de 900 visites mensuals, la qual cosa és una evolució del 5,57% més de visites respecte el 2012. Ara, es farà més divulgació d’aquest portal de tràmits mitjançant dos dinamitzadors". A través de la Diputació de Barcelona i les seves convocatòries d’ajuts s’ha atorgat una subvenció per poder tenir dos treballadors a l’Ajuntament de Manlleu. Han començat aquesta setmana i fins al 31 de desembre i s’aniran traslladant a les oficines explicant a la gent com haurien pogut fer el mateix tràmit a través d’internet i orientar, per exemple, sobre els certificats digitals idCAT.

Els tràmits més utilitzats fan referència a l’empadronament, a les ofertes de feina, la instal·lació de punts de venda i també a les llicències d’obres. L’Ajuntament també ha posat en marxa una App per poder visualitzar millor la web des dels dispositius mòbils. El nombre de visites té una mitjana mensual de 481. La regidora de Noves Tecnologies Maria Josep Palomar va parlar de la finestreta única empresarial com un dels principals objectius. Es vol facilitar el desenvolupament de l’activitat econòmica. Una altra línia de futur és millorar en la transparència i rendició de comptes i també seguir treballant en la comissió de treball que s’ha creat per repensar l’Ajuntament.
Etiquetes: